پرسش های متداول (لیست کامل)
- ساعات کاری آزمایشگاه فردوس چگونه است؟
همه روزه از ساعت ۷ الی ۲۱ به جز جمعه و ایام تعطیل
- آدرس دقیق آزمایشگاه فردوس کجاست؟
مشهد - میدان بیمارستان امام رضا (ع) - خیابان چمران - بین چمران ۱۳ و ۱۵ - داخل ساختمان پزشکان جم - طبقه زیرزمین
- آزمایشگاه فردوس طرف قرارداد به چه بیمههایی است؟
▢ تأمین اجتماعی
▢ خدمات درمانی
▢ خدمات درمانی نیروهای مسلح
▢ آتیه سازان حافظ
▢ بیمه دانا
▢ بیمه ایران
▢ بانک ملت
▢ بانک سپه
▢ بانک صادرات
▢ بانک ملی
- آیا نتیجه آزمایشات را از طریق اینترنت میتوان دریافت کرد؟
بله - با کلیک روی دکمه «سامانه جوابدهی» در بالای صفحه امکان ورود و دریافت جواب به صورت آنلاین وجود دارد.
- آیا امکان نمونهگیری در منزل و محل کار وجود دارد؟
بله - از طریق ارسال پیام به واتساپ آزمایشگاه به شماره ۰۹۳۵۱۲۱۸۹۹۶ امکان هماهنگی برای نمونهگیری در منزل یا محل کار وجود دارد.
- نتایج آزمایشات در چه مدت آماده می شود؟
زمان آماده شدن نتایج، متناسب با نوع هر یک از آزمایشات فرق می کند البته بیش از ٨٠ درصد آزمایشات عمومی در فاصله زمانی ٢٤ تا ٤٨ ساعت آماده می شود.
- آیا آزمایشات به صورت اورژانسی هم انجام می شود؟
بله - بنابر درخواست پزشک آزمایشات اورژانس انجام میشود. ضمن این که آزمایشگاه فردوس تلاش مینماید با رعایت دقت و صحت کلیه نتایج در کوتاهترین زمان ممکن آماده نماید.
- نتایج آزمایش های مربوط به تشخیص بارداری در چه مدت آماده میشود؟
به منظور رفاه حال مراجعین هم اکنون آزمایش حاملگی بر روی خون (BHCG) در دو نوبت صبح و عصر انجام میشود. بنابراین در فاصله کمتر از نصف روز جواب داده می شود.
- آیا آزمایشگاه میتواند نتایج آزمایشات را برایم تفسیر کند؟
متخصصین و مدیران ما آماده پاسخگویی به سوالات کلی شما در مورد نتایج آزمایش هستند؛ ولی توجه داشته باشید که پزشک معالج بیش از همه به وضع و حال و شرایط و علائم بالینی شما آگاه است و دستورات دارویی و رژیم غذایی شما را تنظیم میکند و لذا بهتر میتواند نتایج آزمایشات را بررسی و تفسیر نموده و تصمیمگیری نماید و به سوالات شما پاسخ دهد.
- آیا در تمام ساعات کار آزمایشگاه میتوان برای انجام آزمایش یا تحویل نمونه مراجعه نمود؟
آزمایشاتی هستند که میبایست در ساعت و شرایط خاصی نمونهگیری شوند که رعایت این امر دقت و صحت نتایج را افزایش میدهد؛ در غیر این صورت برای آزمایشات عمومی و عادی از ٧ صبح الی ٩ شب امکان نمونهگیری وجود دارد.
- آزمایشگاه فردوس چه آزمایش هایی را انجام می دهد؟
اکثر قریب به اتفاق آزمایشات بالینی در این آزمایشگاه انجام می شوند در موارد بسیار محدودی که هنوز روش آزمایش راه اندازی نشده و یا آزمایشاتی که بسیار کم درخواست می باشند، آزمایشگاه رسالت از مراکز معتبر دانشگاهی و یا مراکز مورد اعتماد دیگر استفاده می نماید.
- آیا پیش از آزمایش خون حتما باید ناشتا باشم؟
برای انجام تعدادی از آزمایشات از قبیل چربی ها و قندخون ضرورتا باید ناشتا بود، اصولا ناشتا بودن برای انجام کلیه آزمایشات یک امتیاز است و اثر سوئی بر روی آزمایشات دیگر ندارد.
- چه مدت زمانی می بایست ناشتا باشم؟
برای آزمایشات چربیها ١٤-١٢ ساعت با رژیم غذایی سبک در شب قبل و برای آزمایش قند خون ناشتا، آلکالین فسفاتاز، پرولاکتین، هورمون رشد، انسولین، C Peptid و ... ناشتایی ٨-٦ ساعت کافی است.
- آیا قبل از آزمایش داروهای مصرفی روزانه خود را مصرف نمایم؟
نظر و دستور پزشک معالج در اولویت است در غیر اینصورت داروی صبحگاهی خود را بعد از نمونه گیری مصرف فرمائید.
- آیا در زمان سیکل ماهانه بانوان انجام آزمایش مقدور است؟
در بعضی از موارد برابر توصیه و دستور پزشک آزمایش در زمان معینی از سیکل یا در زمان پریود انجام می گردد؛ البته عموما توصیه می شود برای آزمایشات عمومی و غیر اورژانس در زمان غیر پریود مراجعه گردد.
- آیا زمان پریودی بر نتایج آزمایشات تاثیر دارد؟
بسیاری از موارد در چرخه قاعدگی تغییر می کند؛ مثلا کلسترول در زمان تخمک گذاری به میزان زیادی کاهش می یابد، فسفات و آهن در طول دوره قاعدگی کاهش می یابد.
- آیا نوشیدن چای و کشیدن سیگار قبل از انجام آزمایش تاثیری بر نتایج آزمایشات دارد؟
بله، در زمان ناشتایی، نوشیدن مایعات به غیر از آب و مصرف سیگار حتی یک نخ و سایر انواع دخانیات سبب تغییرات در غلظت اسیدهای چرب، پلاسما، اپی نفرین، آلدسترون و کورتیزول می شود. مواد مخدر نیز بر تستهای آزمایشگاهی اثر می گذارد، مثلا هروئین باعث افزایش هورمونهای تیروئید می شود.
- جویدن آدامس قبل از آزمایش قند تاثیر در نتیجه آزمایش دارد؟
بله، قبل از آزمایش قند خون از جوئیدن آدامس باید اجتناب گردد.
- آیا ساعت مختلف شبانه روز و فصلها بر نتیجه آزمایش تاثیر دارند؟
غلظت بسیاری از مواد در طی شبانه روز به صورت عادی نوسان دارد، مثلا بهترین نمونه برای قند خون، نمونه ساعت ٩-٧ صبح است. بعضی از مواد به صورت فصلی تغییر می یابند مثلا T٤ در تابستان ٢٠% کمتر از زمستان است، کلسترول در زمستان افزایش می یابد و غلظت Vit D در تابستان بیشتر است.
- چرا بعضی از وقتها باید آزمایش خود را مجددا تکرار نمایم؟
برخی از آزمایشها از حساسیت بسیار زیادی برخوردار هستند و عوامل زیادی برروی نتایج آنها اثر می گذارند، بنابراین برای اطمینان بیشتر از نتایج بدست آمده و مقایسه با سوابق قبلی و ارزیابی درمان بیماری نیاز به تکرار آزمایش می باشد. این اقدام نشان دهنده دقت و حساسیت آزمایشگاه و مسئولیت آن در برابر حفظ و ارتقاء سلامتی شما می باشد.